Gjorde matte riktigt lycklig idag!

Idag sa matte att hon är riktigt stolt över mig … och sen sa hon, nej hon är stolt över oss båda två.
Då blev jag glad för jag tycker det är kul när matte är lycklig.

Idag åkte vi nämligen till Sandvikens stadpark för att träna hundmöten. Men det visste jag inte då vi kom fram. Allt luktade nytt fast jag har ju varit där tidigare men jag fick nosa nästan överallt fast jag fick vara aktsam att kopplet inte var spänt. Och det gjorde jag… väl mestadels.

Vi mötte flera hundar och antigen ignorerade jag de totalt eller så tittade jag på matte som klickade och sen fick jag slicka skinkosten… Mmmm, va gott det är. Det många olika hundar där… små, mellanstora och stora … och en jättestor hund! Den tittade på mig och jag tittade på den och jag ville till den, men fick inte. Den annan hund fick inte heller hälsa på mig. Tråkig… tror den had också velat leka med mig.

Sen kom det en pitbull över bron som på en gång började murrar mot mig. Matte gick några steg bakåt och jag följde med utan att kopplet blev spänt… annars hade jag ju inte fått skinkosten. Men det kändes som om den där pitbullen var en riktig kamphund… hihihi!

En gång kom det en pytteliten hund mot oss (var det ens en hund?) som bara murrade och skällde och gnällde… gud, vad den var korkat! Jag tittade frågandes på matte men även hon bara skakade på huvudet. Fast att den där hunden bara var dumt fick jag skinkosten. Matte är kul!

Och på slut fick jag hälsa på en Münsterländer tjej men hon tyckte nog inte så mycket om mig. Först murrade hon lite gran och efter vi hade nosat på varandra vände hon sig om. Jag försökte allt för att få henne att leka med mig men inget hjälpte. Hennes reservhusse berättade till matte att hon har blivit forsiktig mot större hundar och han antar att det hade hänt nåt med en större hund men han visste inte vad eftersom det är inte hans hund. Men hussen var trevligt, han kastade en pinne som jag hämtade fast matte berättade senare att han kastade det för Münsterländern. Hur skulle jag veta det? Jag tyckte bara att det var kul att en främmande började leka med mig.

Under promenaden letade jag faktisk efter andra hundar men hittade inte så många. Synd, för annars hade jag ju fått även mer skinkost.

Där går en människa… men tyvärr ingen hund.
IMG_4601

Kanske bakom oss?
IMG_4597

Nu har jag sett en hund! Nu får jag skinkost, va‘ matte?
IMG_4602

Men det var faktisk en jätteskönt promenad med mycket solsken, mycket att nosa och mycket skinkost.
Efter stadsparken åkte matte till ICA MAXI för att handla medans jag väntade i bilen. Och sen åkte vi hem.

Och jag var rejält trött.
IMG_4605

IMG_4606

Kategorien: Mitt Liv | Schlagwörter: , , , , | Hinterlasse einen Kommentar

Beitragsnavigation

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bloggen auf WordPress.com.

%d Bloggern gefällt das: